Zaključek Leader in Flow Pomlad 2020

Že globoko v poletje smo zaključili pomladansko izobraževanja Leader in Flow. Deset izjemnih voditeljev iz zelo različnih okolij je več kot štiri mesece razvijalo svojo teorijo in prakso leadershipa in vrhunskega delovanja na zahtevo. Bilo je intenzivno, zahtevno, inspirativno in nagrajujoče.

Ustanovitelji in direktorji podjetij, vodje kompleksnih mednarodnih timov, inspiratorji mladih podjetnikov in podjetnic, povezovalci kompleksnih idej v smeri globalnih rešitev - kakšno plodno okolje za preverjanje teoretičnih konceptov v praksi! Vsi udeleženci so na lastni koži preizkusili, kako je stopiti iz cone udobja, tudi ko si prepričan, da te nič več ne more presenetiti.

Koncept leadershipa je zelo popularna tema poslovnih pogovorov. Skupna ugotovitev naše ekipe je bila, da ne obstaja titula Leaderja, obstaja samo čast, ki ti jo lahko podelijo ljudje, ki jih vodiš. Ta miselnost nas je vodila v raziskovanju enostavnih konceptov, ki smo jih zgradili na osnovi kompleksnih izzivov, ki jih prinaša želja po uspešnem vodenju. Odkrivanje in premagovanje lastnih ovir, komuniciranje v smeri avtentične pripadnosti skupni ideji, vrhunsko usklajeno delovanje na osnovi pravilo tempirane dinamike ekipe ter nevidna integracija neprestane skrbi za rast podjetja in rast zaposlenih - to so bili fokusi druge polovice naše skupne poti.

In tu se zabava šele začne. Skladno s principom "learn-practice-do-teach" je sedaj na voditeljih naloga, da začnejo dejansko vsakodnevno izvajati vse, kar so se naučili in že preizkusili v praksi. In pri tem ne bodo sami, ker so v svoje življenje pridobili neprecenljivo in izredno kvalitetno mrežo ljudi, ki razmišljajo enako.

"Uspeh voditelja se lahko pokaže samo skozi rezultate ljudi, ki so mu podelili čast, da jih vodi."